Premii, muzică bună și distracție, la Ziua comunei Gârceni (galerie foto)

Localnici de toate vârstele, fii ai satului și invitați de pe toată raza județului și-au dat întâlnire duminică, 3 septembrie, în centrul comunei Gârceni, acolo unde  autoritățile locale i-au invitat la cea de-a IX-a ediție a sărbătorii intitulată generic ”Ziua Comunei Gărceni”.

Manifestările au debutat  încă de dimineață, cu un meci de fotbal, în care a echipa locală a susținut un meci de fotbal în cadrul  Campionatului Județean. În centrul comunei, la orele amiezii,  oamenii au fost anunțați de debutul serbării prin muzica de petrecere a Fanfarei de la Slobozia.

Manifestarea a fost oficial deschisă de către primarul Sorin Scutelnicu, care i-a avut alături pe câțiva dintre reprezentanții autorităților județene: deputatul Irinel Stativă, prefectul Andrei-Eduard Popica, pe vicepreședintele Consiliului Județean Ciprian Trifan, pe Ionel Ștefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui, pe primarul comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, precum și pe fostul primar, Mircea Scutelnicu.

După o scurtă slujbă religioasă, primarul comunei le-a urat celor prezenţi “bun venit” şi le-a mulţumit pentru încrederea acordată  la alegeri, trecând în revistă și căteva din realizările acestui prim mandat.

”Avem un proiect pentru asfaltarea a 10 km de drumuri locale, care a fost aprobat și sperăm să semnăm contractul de finanțare cât mai curând. Deasemenea, sperăm ca în coalborare cu Consiliul Județean, în acest mandat să reușim să asfaltăm drumul Pungești-Slobozia. Din păcate, tot ceea ce facem este prin proiecte guvernamentale. De fondurile europene nu ne putem apropia din cauyă că nu avem punctajul necesar. Vom încerca să ne descurcăm și așa…Vrem să finalizăm proiectul de alimentare cu apă la Gărceni și apoi să ne apucăm și în celălalte sate, să facem un teren de fotbal, pentru că avem echipa locală cre ne repreyintă cu mândrie, dar vrem să realiăm și un parc la Slobozia. Anul acesta, cu forțe proprii, am renovat spitalul de la Racova și am construit un grup sanitar modern la Caminul Cultural. Am făcut asta cu forțe proprii și cu oamenii de la 416 care, de multe ori, sunt blamați degeaba. Am avut chiar surpriza de a avea un voluntar, de aici din sat, Ariton , sau Niculăieș, cum îi spunem noi. Avem nevoie de mai mulți astfel de oameni, caresă se implice și să susțină comunitatea. Dar astăzi vreau să vă distrați, să fiți mândri că sunteți gârceneni! Noi am încercat să creem un program cât mai diversificat, care sperăm să fie pe placul tuturor”, a spus Sorin Scutelnicu, primarul comunei Gârceni.

”Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră într-o astfel de zi, o zi de sărbătoare, o zi în care ne bucurăm de ceea ce înseamna ”acasă”, de locurile din care ne tragem seva. Aveți aici, în fruntea Primăriei, o echipă extraordinară, iar noi încercăm să vă fim alături și la bine și la greu, susținându-vă ori de câte putem să vă sprijinim în proiectele pe care le aveți”, a spus deputatul Irinel Stativă

“Vă felicit cu ocazia zilei comunei dumneavoastră, atât pe locuitorii din Gârceni, cât și pe domnul primar Sorin Scutelnicu. O să vă rog să-i fiți alături pentru că este un primar care vibrează pentru comunitate. Dați-mi voie să vă transmit, din partea mea, din partea conducerii Consiliului Județean Vaslui și a consilierilor județeni, un salut călduros. Așa cum îi stă bine românului, după muncă trebuie și puțină distracție. Vă doresc multă sănătate, voie bună și distracție plăcută!”, le-a spus celor prezenți vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan

După mesajele autorităților județene, primarul Sorin Scutelnicu a ținut să îi felicite pe cei mai tineri locuitori ai comunei, oferindu-le diplome și premii în bani copiilor cu rezultate bune la învățătură. A urmau o premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și mulțumiri adresate de primar, în numele comunității, pentru cei mai în vârstă locuitori, pentru cei care au muncit o viață pentru ca cei tineri să fie mândri de locul în care s-au născut.

Copiii au fost cei care au dat tonul distracției, spectatorii aplaudând cu entuziasm momentele artistice oferite de elevii școlilor din localitate sau de micuța Simona Beșleagă, o fetiță de nici nouă ani, câștigătoare a numeroase premii naționale de interpretare a muzicii populare românești.

Petrecerea a ţinut până seara târziu, voia bună fiind asigurată de artiștii invitați în spectacol:  Lili Ciortan, Denisa Ciobanu, Nadia Duluman,  Danezu & Sorina Ceugea, Dragoș Roșu, Raluca Andronache, Elena Țurcanu și Irina Loghin.

Nu a lipsit tombola cu premii, participanții câștigând fie produse obținute de sponsorul principal (o cunoscută firmă de distribuție de materiale de construcții), fie premii pe cât de hazlii, pe atât de utile: un cocoș, un berbecuț, un purceluș, saci cu porumb boabe, etc…

La final, primarul Sorin Scutelnicu le-a promis consătenilor că la anul, la cea de-a X-a edițe a sărbătorii “Ziua comunei Gârceni” va  face toate eforturile pentru ca această sărbătoare să fie și mai amplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.