Prefectul Onofrei îl presează pe președintele interimar al Consiliului Județean să încalce legea

Prefectul, consilierii PNL, trâmbița mediatică condusă de șeful de campanii electorale ale PNL, PNL- iști ascunși în spatele unor conturi false, fac presiuni asupra președintelui interimar al Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan. Deși răspunsul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este clar, iar Trifan în perioada interimatului nu își poate angaja alți consilieri personali, liberalii, sub masca unei false prietenii, țin cu tot dinadinsul să îl izoleze pe Ciprian Trifan de angajații veniți direct din partid. ” Divide et impera” pare să fie noua deviză a liberalilor, care par să fi adoptat o politică bazată pe teoria machiavelică.

Un prefect care nu a fost capabil nici măcar să își întocmească un CV coerent când a fost numit în funcție, reprezentant al respectării legilor în instituțiile statului, pare să uite de rolul său, venind cu considerații personale, care nu au nicio legătură cu litera legii. Brusc, toate problemele acute ale județului au dispărut, nimeni nu mai vorbește de ” tunurile” date în pandemie, de contractele suprarealiste ale unor firme de casă ale PNL și singura și marea problema a acestui județ sunt cei șase consilieri de la cabinetul președintelui Consiliului Județean care, cumulat, câștigă lunar aproape cat presedintele Autorității Electorale Permanente.

De altfel, atibuțiile consilierilor sunt clar stabilite în fișa postului, astfel de consilieri există încadrați în toate județele, dar la Vaslui problema e alta: unul dintre consilieri este unul dintre cei mai activi si mai vizibili consilieri locali, un al doilea este președinte al tineretului democrat, fondator al unui ONG și a unui site de stiri. Înlăturând-i pe cei doi, Ciprian Trifan “s-ar scutura” de o categorie însemnată de susținători din propriul partid și nu numai…Ca să își asigure ” succesul” , liberalii atacă pe mai multe fronturi, inclusiv primari “cameleon”, care se consideră maeștri în ale vicleșugului si manipulării. Se pare că reținerea lui Buzatu este un bun prilej pentru opoziție de a încerca să dezbine si să striveasca Organizația Județeană a PSD, lipsită in acest moment de un lider autentic. Si cum scopul scuză mijloacele, opoziția utilizează fără scrupule toate instrumentele , din care nu lipsesc minciunile și sforăriile. Dacă vor reuși democrații să reziste acestor atacuri depinde doar de capacitatea lor de a rămâne echilibrați și raționali.