Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Prefectul Isabel Bogdan a participat la lansarea campaniei de informare dedicate Săptămânii Anticorupție la Frontieră - Ziarul de Vaslui

Prefectul Isabel Bogdan a participat la lansarea campaniei de informare dedicate Săptămânii Anticorupție la Frontieră

Astăzi, prefectul Isabel Bogdan a participat la lansarea campaniei de informare dedicate Săptămânii Anticorupție la Frontieră, sub deviza “Pe aici corupția nu trece!”, inițiată de Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră.

Pe parcursul campaniei, care are loc în perioada 5-9 decembrie, vor fi distribuite pliante şi afişe în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

   “Vasluiul, prin Vama Albiţa, reprezintă un bastion la graniţa Uniunii Europene cu celelalte state ale Europei, iar corupţia încearcă să acapareze oameni şi instituţii, însă ea nu este inevitabilă. Corupţia poate fi respinsă, aşa cum au demonstrat-o, în mai multe rânduri, angajaţii vamali şi politiştii de frontieră vasluieni.
Sperăm ca mesajul dumneavoastră să pătrundă în toate mediile sociale, iar activităţile Direcției Generale Anticorupție, derulate în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, să-şi atingă scopul, de a crea un climat de siguranţă publică, iar deviza campaniei “Pe aici corupţia nu trece!” să nu fie doar un simplu mesaj.
Ţinând cont de faptul că pe 9 decembrie se marchează Ziua Internaţională Anticorupţie, cu acest prilej, în calitate de prefect, vă îndemn pe toţi să luptăm pentru un viitor sustenabil, unde corupţia să fie respinsă, unde integritatea prevalează, iar atitudinea noastră să fie proactivă la sesizarea faptelor de corupţie. Doar aşa putem avea un mediu de dezvoltare sănătos în comunitate”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN, la conferința de prezentare a campaniei, de la Vama Albița.

În România, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi cu voluntari vor distribui în punctele de trecere a frontierei Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Siret, Sighetul Marmaţiei, Halmeu şi în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în ţară, materialele informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.