“Pompieri” de 1 iunie

Cu ocazia Zilei internaționale a Copilului, miercuri, 1 mai,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui va organiza pentru toți copiii din județ, ,,Ziua Porților Deschise”, atât la sediul unității, situat pe strada Castanilor nr. 9, Vaslui, cât și la sediile tuturor subunităților (Detașamentul de Pompieri Bârlad, Secția de Pompieri Huși, Garda nr. II de Intervenție Negrești și Punctul de Lucru din orașul Murgeni).Arhiva isu  ZPD 1

Astfel, miercuri, între orele 10.00-16.00, sărbătoriții zilei vor fi angrenați de către salvatorii vasluieni într-o serie de activități plăcute și interactive, menite a-i învăța să-și protejeze viața și sănătatea în situații de urgență și vor asista la exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, salvare de la înălțime, descarcerare, echipare contracronometru, etc..

Arhiva ISU ZPD 3De asemenea, copiii vor avea posibilitatea de a deveni pentru câteva momente salvatori profesioniști, prin exersarea refulării apei la țintă, ,,probarea” echipamentelor de protecție și intervenție a salvatorilor și ,,explorarea” tehnicii și a mijloacelor de intervenție din dotarea subunităților de pompieri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.