Poliţiştii, cu ochii pe hoţii de lemne

În primele 10 luni ale anului 2017, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, în scopul menţinerii integrităţii fondului forestier naţional.

De la începutul anului curent, la nivelul judeţului Vaslui au fost sesizate 52 de infracţiuni la regimul silvic (3 în mediul urban şi 49 în mediul rural), înregistrându-se o scădere cu 17,4 % faţă de perioada similară a anului 2016.

Pentru a preveni săvârşirea unor astfel de fapte, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au organizat în acest an 152 acţiuni pe linie de silvicultură. De asemenea, au fost efecutate 741 controale pe drumurile publice, în fondul forestier şi la agenţii economici de profil, pe linia provenienţei, depozitării, valorificării şi legalităţii transportului de material lemons. Cu ocazia controalelor a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea totală de 280,42 m.c.,  în valoare de aproximativ 90.000 lei. Totodată, au fost confiscate 25 atelaje hipo, 12 ferăstraie mecanice și 9 harnașamente.

De la începutul acestui an,  în domeniul silviculturii au fost aplicate 381 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 480.800 lei.

Menţionăm că astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.