Poliţia şi jandarmii, cu ochii pe bâlciul din Bârlad

În perioada 20-29 august, în municipiul Bîrlad se va desfăşura bâlciul anual. Cu aceasta ocazie în data de 18 august, la sediul Primăriei Municipiului Bîrlad, a avut loc o sedinta de cooperare interinstitutionala. unde au participat reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, Poliţiei Municipiului Bîrlad, Poliţiei Locale Bîrlad, Detasamentului de Pompieri Bîrlad, Direcţei Pieţi, Târguri şi Oboare Bârlad, precum şi primarul municipiului Bîrlad.
La această şedinţă au fost stabilite responsabilitaţile fiecărei structuri in parte, precum şi numărul de efective participante la asigurarea măsurilor de ordine.
Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui asigură măsurile de ordine publică zona desfăşurării evenimentelor cât şi pe traseele de afluire/defluire pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială. Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică pentru desfăşurarea în condiţii de normalitate a evenimentelor, având în vedere numărul mare al participanţilor.
În dispozitivele specifice de ordine publică, jandarmii vor colabora cu cadre din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui şi din Poliţia Locală, ISU,SAJ.
Jandarmii vasluieni recomandă participanţilor:
– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
– evitarea purtării la vedere de obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
– acordarea unei atenţii deosebite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.
Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.