PNL Vaslui a definitivat lista candidaților pentru alegerile parlamentare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cap de listă pentru Camera Deputaților

PNL Vaslui a aprobată, duminică, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean, lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare.  Conducerea partidului susține că desemnarea candidaţilor s-a făcut potrivit unui algoritm  care a ţinut de rezultatele obţinute  la alegerile locale.

Cu toate acestea,  pe lista candidaților se regăsește Tudor Polak, care a reușit să câștige doar 18,66% din voturile electoratului vasluian, în fața lui Vasile Pavăl, care a căștigat Primăria Vasluicu  61, 03 l% din voturi, dar nu și Marius Arcăleanu,  candidatul PNL la preșidenția Consiliului Județean, care a obținut  un procent de 34,78%, la o distanță de nici cinci procente față de Dumitru Buzatu, căștigătorul  cursei. 

Președintele organizației județene, Nelu Tătaru, actual ministru al Sănătăţii, ocupă prima poziţie pe lista candidaţilor  la Camera Deputaţilor,  poziţia a doua pe listă este deţinută de Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi candidat al PNL la Primăria Vaslui. Lista continuă cu Radu Bobârnat- reprezentant al organizaţiei PNL Huşi, Daniel Onofrei –  PNL Bârlad (fost președinte al PMP Vaslui), Carmen Bularda – reprezentantă a organizaţiei de femei, Andrei Năforniţă – reprezentant al organizaţiei  de tineret şi Cătălina Popa -reprezentant al pensionarilor.

La Senat, lista liberalilor este deschisă de Iulian Bâca – reprezentant al organizaţiei PNL Bârlad, urmat de  Mihaela Nacu – PNL Huşi  și de consilierul judeţean Gelu Veziteu – reprezentant al Organizaţiei municipale PNL Vaslui.