Pista de atletism de pe Stadionul Municipal a fost inaugurată oficial de conducerea primăriei Vaslui

Astăzi, la ora 17.00, pista de atletism a Stadionului Municipal Vaslui a fost deschisă oficial, în prezența primarului Vasile Pavăl și a celor doi viceprimari, Lucian Braniște și Cătălin Mîndru.La eveniment vor fi prezente și atlete legitimate la Clubul Sportiv Municipal – Secția Atletism, care au avut primul antrenament oficial pe noua pistă, antrenoarele  Viorica Pintilie și Elena Bogos, dar și campiona Mirela Lavric. 

”Am propus și am început acest proiect cu o idee: pista de alergare a Stadionului Municipal să ofere condiții optime atât sportivilor din municipiu, cât și cetățenilor care o foloseau pentru sportul de masă. Iată că avem acum un amplasament de excepție, realizat cu materiale de calitate superioară, de care vor beneficia elevii, sportivii și locuitorii municipiului. Darea în folosință a noii piste de atletism a avut deja loc, municipalitatea dând curs numeroaselor cereri formulate de vasluienii dornici de mișcare. Astfel imediat ce comisia de recepție a confirmat că obiectivul a fost realizat conform documentației, pista a fost deschisă nu doar pentru atleții din cadrul CSM Vaslui, ci și pentru publicul larg. De sâmbătă, duminică, aici se aleargă. O folosesc copiii care se antrenează, dar, nu în ultimul rând, o vor folosi, gratuit, toți iubitorii de mișcare din oraș. Firește, avem convingerea că interesul pentru acest sport va fi dublat de folosirea corespunzătoare a noii piste și de păstrarea în condiții cât mai bune a investiției, în folosul tuturor”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Lucrările la obiectivul de investiții Pistă de alergare la Stadionul municipal Vaslui, proiect finanțat din bugetul local, cu o valoare totală de 1.023.613,75 lei fără TVA, au fost recepționate săptămîna trecută, pe 21 iulie.

Lucrările au constat în reabilitarea pistei de alergare (2724 mp) și realizarea infrastructurii sectorului de sărituri (137 mp pista de sărituri), realizarea rețelei de evacuare ape meteorice și crearea unei rețele de canale de evacuare perimetrale pistei de atletism.

Calitatea pistei a impresionat-o și pe antrenoarea Viorica Pintilie, care a precizat că aceasta va avea un rol important în pregătirea viitoarelor campione, dar și pe Mirela Lavric, multiplă campioană națională și europeană, care a dat asigurări că va profita din plin de noua suprafață.

Echipa de recepție a lucrărilor a fost completată de prezența primarului municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl, și a viceprimarilor, ing. Lucian Braniște și prof. Cătălin Mîndru.Vasluienii mai primesc o veste bună de la primarul Pavăl. De anul viitor, intră în modernizări și Stadionul Municipal din Vaslui, investiție care va fi finanțată de la bugetul local.

Pista de atletism a Stadionului Municipal Vaslui a fost deschisă prin Dispoziția Primarului nr. 246, începând ddin data de 23 iulie. Potrivit acesteia, ”zilnic, între orele 05.00 – 11.00 și 17.00 – 23.00, iubitorii mișcării în aer liber își vor putea relua activitatea fizică pe o pistă de alergare modernizată, cu o suprafață de 2724 de metri.
Poliția Locală va veghea la respectarea programului de acces și a condițiilor impuse prin Regulamentul de utilizare a acestui obiectiv:
1) Activitățile desfășurate de Liceul cu Program Sportiv Vaslui, Clubul Sportiv Municipal Vaslui și alte cluburi sportive de drept public sau privat din municipiu se vor desfășura împreună cu cele ale publicului larg. Rezervarea pistei pentru anumite evenimente sportive se va face justificat, cu anunțarea administratorului (Primăria Municipiului Vaslui).
2) Suprafața pavimentată trebuie utilizată cu destinație exclusiv sportivă, utilizatorii pistei de atletism trebuie să folosească doar încălțăminte sport. Este interzis accesul pe teren cu pantofi cu toc.
3) Este interzisă aruncarea pe suprafața pistei a deșeurilor de orice tip, a gumei de mestecat, a obiectelor incandescente, a substanțelor chimice, corozive sau inflamabile.
4) Este interzis accesul pe suprafața pistei cu orice dispozitiv cu roți (trotinete / biciclete / roabe, autoturisme sau utilaje, inclusive dispozitive cu șenile).

5) Este interzis fumatul pe suprafața pistei sau în incinta stadionului.”