Peste 50.000 de comprimate și 1.400 de fiole cu substanțe anabolizante, descoperite la Vama Albița

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița, echipa comună de control a descoperit peste 50.000 de comprimate și 1.400 de fiole cu substanțe, incluse în lista substanțelor interzise prevazută în Legea 104/2008, pe care doi frați au încercat să le introducă în țară, ascunse în autoturismul cu care aceștia se deplasau.

În ziua de 24 martie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, s-au prezentat pentru a intra în țară Alexei C., în vârstă de 33 de ani și Iurie C., în vârstă de 27 de ani, cetățeni români și Republica Moldova, călătorind cu un autoturism marca Dodge, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, cei doi frați au declarat că se deplasează în județul Arad, la o competiție sportivă de motociclism, în autoturism aflându-se și două motociclete.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului. Cu acestă ocazie, în autoturism (bord, cutia de viteze, bara din spate, lada de scule), în rezervorul motocicletelor transportate, precum și în bagajele personale ale celor doi, au fost descoperite ascunse, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 50.200 de comprimate și 1.407 fiole cu substanțe incluse în lista substanțelor interzise prevazută în Legea 104/2008.

Cu privire la cele constatate, cei doi frați au declarat că substanțele descoperite nu le aparțin și ei doar le transportau din R. Moldova în România, urmând ca la destinație să primească suma de 300 de euro.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reținerii substanțelor anabolizante descoperite, în valoare totală de 323.320 lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.