Pericol pe șosele, reținuți de polițiști

În  data de 17 iulie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce supravegheau şi controlau traficul rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care circula pe strada Calea Basarabiei din municipiul Huși. Procedând la verificarea conducătorului auto în evidențele poliției, s-a constatat că bărbatul în vârstă de 67 de ani,  cu domiciliul în municipiul Huși, nu deține permis de conducere.

Întrucât conducătorul auto emana  halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest. Rezultatul a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aer expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile articolelor 335 alin 1 şi 336, alin. 1  din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cursul aceleiași zile, am fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe raza comunei Pușcași, județul Vaslui.

La fața locului s-au deplasat  polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene  Vaslui – Serviciul Rutier care au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în satul Oprișița, comuna Poienești, județul Vaslui,din a fost implicat într-un accident rutier , soldat cu pagube materiale.

Conducătorul auto a prezentat la control documentele, printre care și un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene, care  nu îndeplinea condițiile de formă și fond. Din acest motiv s-au efectuat verificări  în bazele de date  ale autorităților italiene și s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără persmis de conducere, uzul de fals și complicitate la falsul material în înscrisuri oficiale.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca în cursul zilei de  astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunere de luarea unui măsuri preventive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.