Percheziții în forță la Murgeni, Zorleni şi Bârlad

Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează, 19 percheziţii domiciliare la adrese din oraşul Murgeni, comuna Zorleni şi municipiul Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, în cauzele penale în care au fost dispuse percheziţiile se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

‘Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale Vaslui şi Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău ‘Alexandru cel Bun’. Percheziţiile sunt efectuate în localităţile Simila şi Murgeni, acolo unde sunt instituite şi zone speciale de siguranţă publică’, precizează un comunicat de presă remis de IPJ Vaslui.

Conform sursei citate, percheziţiile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale, privind săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, întocmite ca urmare a unor conflicte între mai multe persoane care au avut loc în august 2023