Parlamentul a plafonat facturile la curent și gaze! Deputatul Eduard Popica: „am votat aceasta lege pentru speranța in mai bine”

Proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, măsurile urmând să se aplice de la 1 noiembrie, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis. Au votat „pentru” 285 dintre cei 287 de deputați prezenți.
Astazi am votat aceasta lege pentru speranța in mai bine. Este o dublă victorie a PSD, care, chiar și din Opoziție, a reușit să impună cu succes atât plafonarea, ca soluție de blocare a scumpirilor energiei, cât și includerea în mecanismul de plafonare și compensare a instituțiilor publice – spitale, școli, așezăminte sociale, etc – dar și a IMM-urilor.
Spre deosebire de Cîțu și PNL care respingeau categoric plafonarea, PSD a pledat insistent, încă din vară, pentru această soluție, adoptată inclusiv în țări ale UE.
În varianta legii inițiate de guvernul Cîțu plafonarea NU e la nivelul pe care-l propunea PSD, dar este totuși o plafonare care blochează scumpirile nestăvilite și continue ale gazelor și electricității.
PSD a strâns aproape 500.000 de semnături dîn întreaga țară în favoarea plafonării și le-a adus la dezbaterile din plen, reușind să impună ca plafonarea și compensarea să se aplice nu doar consumatorilor casnici, ci și instituțiilor publice, CET-urilor și IMM-urilor, cu efecte benefice generale.” a declarat Eduard Popica, deputat PSD.
Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers.