Pacient internat la Psihiatrie, desfigurat de infirmieri

Poliţiştii au demarat cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Sauca, despre care familia susţine că a fost agresat de angajaţii secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde acesta era internat.

Bărbatul de 51 de ani, din localitatea vasluiană Sauca, a fost internat marţi, 22 ianuarie, în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Când rudele au mers în vizită la el, l-au descoperit ”desfigurat”. Bărbatul prezenta urme de violenţe şi un traumatism la nivelul feţei. El a povestit rudelor că a fost bătut de infirmieri.

„Familia a depus plângere, susţinând că bărbatul a fost agresat. Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz şi au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

„Familia nu a depus o plângere la unitatea noastră, dar ne-am autosesizat în acest caz şi am demarat o anchetă administrativă, iar, în funcţie de rezultate, vom lua măsuri”, a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Reprezentanţii secţiei de Psihiatrie au precizat că pacientul nu a fost agresat, ei susţinând că acesta a făcut o criză, a devenit violent şi s-a lovit în urma unei căzături. O anchetă administrativă a fost demarată şi la spital.