Ofertă inedită de cadouri, la Târgul de Crăciun de la Silver Mall (galerie foto)
Se apropie Crăciunul cu paşi repezi şi fiecare dintre noi îşi doreşte cadouri inedite pentru cei dragi şi ornamente deosebite pentru casă şi brad. În căutările voastre, nu rataţi Târgul de Crăciun, organizat la Silver Mall Vaslui, în perioada 13-15 decembrie de Asociația Culturală ART-Est Vaslui.
Creatorii handmade din Vaslui vin și de această dată cu o ofertă greu de egalat de magazinele de profil, nota distinctă fiind dată de unicitatea decorațiunilor oferite. Iar oferta este greu de egalat: globuri și decorațiuni pentru brad și casă, lumânări decorative, coronițe, aranjamente de tot felul, săpunuri şi creme naturale, bijuterii, păpuşi.
De la intrare, ochii ţi se opresc fascinaţi la primul stand, al Anei Maria Pălăduţă. Aranjamente de poveste, cu căşuţe ninse, brăduţi şi căprioare în miniatură, coroniţe şi.. o frumoasă prietenă-spiriduş, care îi ţine temporar locul creatoarei.
la următorul stand, globuri, pene, paiete, pamblici, conuri şi mărgele, ingenios tăiate, lipite, combinate au prins formă nouă în decoraţiuni minunate.
Cu ajutorul andrelelor şi a croşetelor, Viorica Macovei a creat adevărate minuni din aţă colorată: păpuşi ecologice, viu colorate, dar şi eşarfe, fulare şi căciuliţe, numai bune pentru a te proteja de vântul rece.
Alături, Adriana Tudor oferă demonstraţii ale unui meşteşug străvechi: împletitul papuceilor de casă. Tot ea ne arată şi produsele Tabitei Varariu: zeci de cutii, de diferite forme şi mărimi, tablouri şi decoraţiuni, pictate sau realizate în tehnica şerveţelului.
Elena Ghelţu şi soţul ei, cu aranjamente şi decoraţiuni pictate sau realizate în tehnica quilling-ului demonstrează oricui că talentul, răbdarea şi imaginaţia nu sunt doar atributele tinereţii.
De o gingăşie aparte, delicate şi splendide, podoabele de brad şi brăduţii în miniatură ai Vioricăi Marcu, diversifică oferta lucrărilor ralizate din oase de peşte, cu care artista ne uimeşte la fiecare manifestare de gen.
Andreea Arustei şi Robert Iulian Rotaru au o ofertă bogată, obiectele pictate fiind doar o mică parte dintr+o gamă largă de produse, unele realizate din materiale reciclabile.
O tânără frumoasă, cu nume predestinat de floare, Lăcrămioara Maria Petrea, a adus în Târgul de Crăciun aroma de portocale şi scorţişoară, dar şi pe cea a lavandei, încorporate în sâpunuri , creme şi uleiuri naturale.
Gina Ivanov, o doamnă dragă nouă, pe care am întâlnit-o destul de des în târgurile meşterilor populari alături de căte una din cele trei fete ale sale, a venit şi de această dată însoţită de una din sursele sale de inspiraţie. E drept, fetiţa ne mărturiseşte că nu a învăţat încă să folosească croşeta, dar e cea care dictează teme şi consilier pe partea de cromatică a păpuşilor croşetate de mama sa. Aşa se face că oferta acesteia merge de la Crăciunei şi oameni de zăpadă, până la iepuraşi, purcei, văcuţe, fetiţe….
Clopoţei, îngeraşi, magi, căsuţe, brăduţi şi multe, multe altele au prins formă şi culoare din ceară sau parafină, sub mâinile îndemânatece şi mintea ageră a Elenei Mihăilă. Tot aici, candele decorative, a căror lumină pot da magie serii sfinte de Crăciun, meselor în familie, dar şi celor mai sofisticate interioare.
Maria Năstase te cucereşte prin veselia ei, reflectată din plin şi pe chipurile păpuşilor croşetate , dar şi în culorile pline de viaţă ale căciuliţelor şi puloverelor împletite.
Şi tot cu veselie, te întâmpină standul Silviei Miron, un stand dedicat aproape în exclusivitate copiilorŞ botoşei, căciuliţe, hanorace în culorile curcubeului, alături de care se regăsesc decoraţiuni de brad croşetate cu fir strălucitor, menit să creeze un plus de feerie bradului în care vor fi aşezate.
Geanina Micu pare să fi venit în Târgul de Crăciun direct din atelierul Moşului, pentru că aici găseşti cele mai suave păpuşele, cei mai bărboşi moşi şi spiriduşi, cei mai dolofani şi mai ochioşi oameni de zăpadă, dar şi cele mai multe culori şi strălucire.
Sărbătorile înseamnă bucurie şi daruri, iar pentru doamnele dragi din viaţa fiecăruia Anca Manuela Ţuchendrea a adus de această dată bijuterii lucrate cu migală, care, cu certitudine, vor fi admirate la gătul, mâna sau urechile oricărei doamne care ve va primi cadou.
Pentru că în zilele reci de iarnă, nimic nu se compară cu o cană de ceai, îndulcit cu miere, băut în tihna casei, la căldură, cu miere şi produse apicole au venit, pentru prima dată la Vaslui, tocmai din Vrancea, soţii Marina şi Lucian Mirodone.
Domnii să nu se întristeze, pentru că în rândul meşterilor populari există cineva care s-a gândit şi la ei: de la Negreşti, Constantin Oprea are o ofertă de nerefuzat: pumnale şi cuţite de vânătoare cu mânere sculptat în corn de cerb, în teacă de piele, cornuri de vânătoare, obiecte decorative sculptate în corn sau os, amulete, portofele din piele naturală, etc. Elegante, sofisticate şi preţioase şi, cu siguranţă, un cadou de neuitat pentru cineva drag.
Şi, nu în ultimul rând, în Târgul de Crăciun de la Silver Mall Vaslui îl veţi putea întâlni pe Cătălin Luncanu, preşedintele Asociației Culturale ART-Est Vaslui, iniţiatorul manifestării.
“Suntem la a VII+a ediţie a acestui Tărg. Cu toţii am fost în alte oraşe şi am văzut că se întâmplă diverse evenimente pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, iar la noi nu se întâmpla nimic. Asociaţia ART-Est a încercat să adune la un loc toţi meşterii, creatorii de frumos din judeţ şi, împreună să creăm cadrul potrivit pentru promovarea produselor noastre, dar şi pentru a le putea oferi vasluienilor ocazia de a le admira şi cumpăra. Avem şi un stand de carte donată, unde fiecare carte costă 5 lei, iar banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru a cumpăra unui copil talentat la desen, mai exact unei fetiţe foarte talentate de la Liceul Mihail Kogălniceanu, o trusă de pictură. În funcţie de ceea ce vom strânge, ne dorim să mergem cu un cadou şi la un artist în vârstă, căruia să îi aducem un strop de bucurie în prag de sărbători. mulţumim Silver Mall, care este mereu alături de noi şi îi invităm pe vasluieni la Târg! Cu siguranţă nu vor regreta”, ne-a spus Cătălin Luncanu. (Text şi foto: Mihaela Zărnescu)