O vasluiancă candidează pentru consiliul local în provincia Toscana

Nicoleta Amariței are 44 de ani, este originară din Vaslui iar în prezent locuiește împreună cu familia la Piombino, o localitate cu peste 30.000 de locuitori, situată în provincia Livorno din Toscana. Este de 13 ani în Italia, perioadă în care a lucrat onest și s-a integrat perfect. Acum a fost invitată să candideze pentru un post în consiliul local al orașului, intrând în lupta electorală pe Lista Civică Ferrari.

De când sunteți în Italia și care au fost motivele pentru care v-ați stabilit la Piombino?

Sunt în Italia din anul 2006, an în care am decis să mă stabilesc cu familia lăsând o poveste și începând o altă poveste de viață, lăsând un oraș frumos, prieteni și tot ce construisem pînă atunci. Regretul e destul de mare pentru că am fost și voi fi o naționalistă convinsă, nu voi uita niciodată faptul că sunt o româncă și suntem o familie de români, nu ne-a fost rușine și ne mândrim de faptul că suntem români.

Ne-am stabilit în Piombino datorită faptului că am găsit un oraș plin de oameni frumoși un oraș care ne-a oferit liniște și și locuri de munca în acel moment. Am respectat mereu pe toată lumea și am încercăm să ne adaptăm și să ne integrăm.

Cu ce v-ați ocupat de când v-ați stabilit în Italia?

Ca mulți alți conaționali am întâmpinat foarte multe probleme dar am încercat să ne informăm și să respectăm legile și regulile. Am început prin a spăla vase la un restaurant, a avea grijă de bătrâni, a face voluntariat, pizzaiolo, curățenie prin hoteluri și casele italienilor dar nu mi-a fost rușine de ceea ce făcut. E adevărat că nu am crezut niciodată că voi face așa ceva, dar sunt mândră că am reușit să-mi depășesc anumite prejudecăți. Sunt o persoană care nu face politică și nu am avut nici o apartenența politică nici în Italia, nici în România.

De ce credeți că românii din Piombino vor vota lista pe care candidați?

Comunitatea românească din Piombino s-a alăturat listei civice Ferrari, din dorința de a construi și a contribui la bunăstarea și liniștea noastră, precum și de a continua un proiect comun care s-a născut încă de acum 5 ani și pe care vrem să-l realizăm cât mai curând: dechiderea unui birou de informații pentru români și nu numai în cadrul primăriei din Piombino.

Un birou unde conaționalii noștri să fie informați despre: unde și ce pot face pentru a-și putea înscrie copiii în școli, grădinițe și în alte forme de învățământ, ce documente au nevoie pentru înregistrarea în primărie, ce documente au nevoie pentru a putea înregistra familia, ce documente au nevoie pentru a avea reduceri și a cere un spațiu locativ în cazul în care se găsesc în dificultate economică și tot ce se poate pentru a ne putea integra și nu în ultimul rând unde să poată apela traduceri și legalizări de documente.

Cine mai candidează alături de dumneavoatră?

Candidează pe lista Ferrari un grup de profesioniști: avocați, arhitecți, medici, antreprenori, agricultori, un grup de oameni modești,frumoși și plini de energie care doresc să schimbe fața orașului nostru, readucând-ul la valoarea lui adevărată. Un oraș plin de istorie, un oraș turistic, un oraș unde se pot crea locuri de muncă atât pentru noi cât și penru copiii noștri.

Cât veți cheltui în campanie? Ce buget aveți?

Nu cheltuim nimic din resurse personale în această campanie, încercăm să facem mult cu cheltuieli minime dar cu multă dorința și mult devotament. Suntem o comunitate frumoasă și bine legată, cu copii frumoși și inteligenți ce poartă onoare părinților aducând medalii și merite de excelență.

Nu aș dori că închei fără să mulțumesc oamenilor frumoși din Piombino multă putere de muncă și să realizăm cât mai multe lucruri frumoase.

Sursa : www.gazetaromaneasca.com

One thought on “O vasluiancă candidează pentru consiliul local în provincia Toscana

Comentariile sunt închise.