O treime din şcolile din judeţ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Dintr-un total de 662 unităţi de şcolare din judeţul Vaslui, doare 406 unităţi deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, se arată într-un raport furnizat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit DSP Vaslui, şcolile care funcţionează fără aceste autorizaţii nu beneficiază de apă curentă în interiorul clădirilor, au spaţii subdimensionate pentru sălile de clasă sau iluminat artificial necorespunzător.

Datele oficiale arată că la nivelul judeţului Vaslui un număr de 183 de unităţi de învatamânt nu au apă potabilă, 95 au toalete în curte, cu apă curentă, iar 271 de astfel de unităţi au toaletele în curte şi nu deţin instalaţii de apă.

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a declarat, pentru AGERPRES, că în această perioadă sunt în desfăşurare lucrări la de amenajare a toaletelor din şcoli în mai multe comune din judeţ.

„Judeţul Vaslui a primit cele mai multe fonduri guvernamentale pentru construirea de toalete, fiindcă a depus cele mai multe cereri. Împreună cu Consiliul Judeţean am informat primarii cu privire la faptul că aceste construcţii trebuie finalizate în cel mai scurt timp posibil. Cu siguranţă procentul şcolilor care vor avea autorizaţie sanitară de funcţionare va creşte, fiindcă la ora de faţă lipsa unor toalete corespunzătoare este principalul motiv pentru care instituţiile de învăţământ nu primesc avizul din partea DSP”, a afirmat Eduard Popica.

Prefectul de Vaslui a spus că în ultimele zile au fost efectuate controale pentru urmărirea stadiului de execuţie la lucrările de construcţie a toaletelor, datele acestor verificări urmând să fie centralizate zilele acestea.