Nouă persoane, la un pas să ardă în casa cuprinsă de flăcări

Pompierii bârlădeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Fântânele, comuna Puiești. Exista pericolul exploziei unei butelii încărcate cu GPL. La fața locului s-a deplasat pentru intervenție și SVSU Puiești. Până la sosirea pompierilor militari, cele nouă persoane aflate în locuință se autoevacuaseră.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul a două camere și tot atâtea anexe, precum și la nivelul acoperișului. Exista pericolul de propagare a incendiului la restul locuinței, dar și la o casă aflată în apropiere, flăcările fiind întreținute de gazul butan degajat din butelia tip GPL.
După aproximativ o oră și jumătate incendiul a fost lichidat, butelia încărcată cu GPL fiind evacuată înainte de a exploda.
Au ars: aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, trei uși, patru geamuri, diverse produse electrocasnice și electronice, piese de mobilier, produse textile și documente.
A fost salvată una dintre camerele casei, dar și locuința învecinată.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.