Noua generație! Tânăr amenințat cu un cuțit și deposedat de adidași

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un tânăr, în vârstă de 16  ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a unui tânăr, din Bârlad, bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 17 februarie., în jurul orei 18.00, tânărul cercetat ar fi amenințat cu un obiect tăietor-înțepător un alt tânăr, în vârstă de 14 ani, din Bârlad, deposedându-l de o pereche de încălțăminte. Infracțiunea s-ar fi produs pe strada Siret, din Bârlad. Prejudiciul, estimat la 1.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

La data de 21 februarie 2024, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au luat față de tânărul de 16 de ani măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore,

Astăzi, 22 februarie, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a luat  față de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

PENTRU A PREVENI INFRACȚIUNILE DE TÂLHĂRIE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

În locurile publice:

Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);

Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;

Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;

Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane mobile atârnate la gât);

Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

În spații comune ale ale imobilelor:

Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.

La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri.

Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.

Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.

         În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei tâlhării, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

One thought on “Noua generație! Tânăr amenințat cu un cuțit și deposedat de adidași

Comentariile sunt închise.