Moş Crăciun a adus bucurie într-o familie cu cinci copii din Corni-Albeşti

Dacă nu credeţi că Moş Crăciun există,  cei cinci copii ai familiei Smirnov, din satul Corni-Albeşti, comuna Albeşti pot depune mărturie nu numai că bătrânul cu barbă albă e aievea, ci şi că îndeplineşte şi cele mai ascunse gânduri. Pentru că Moşul, căreia  Ioana, Mihai, Constantin, Nicoleta şi Andrei i-au scris, cerându-i “două perechi de ghetuţe călduroase, şi, dacă se poate, dulciuri, jucării de fete şi de băieţi, nişte haine şi nişte alimente şi o pungă cu dero”, le-a ascultat dorinţa şi s-a oprit astăzi în poarta lor încărcat cu daruri.Ca să poată îndeplini dorinţa copiilor Moş Crăciun a fost ajutat de această dată de Radu Andronache, de echipa Ziarului de Vaslui, de Laura Şerban, Oana Moise Damian,Ionuţ Damian, Daniela Tudorache, Corneliu Stancu, Clitemnestra Geanina Tofan, Doina Mazga , Mihaela Cozma, Diana Tirziman, Silver Mall Vaslui şi de membrele Clubului Kiwanis Vaslui.

Şi ce nu le-a adus Moşul!! Haine groase de iarnă, ghetuţe, căciuliţe, pulovere şi  pantaloni pentru toţi,cărţi de poveşti, jucării şi rechizite, dulciuri nemaivăzute, sucuri şi  fructe , dar şi alimente menite să le facă îmbelşugate mesele de sărbători. Mai mult, moşul a avut grijă să pună în sac pentru familia Smirnov mai multe pungi cu detergent, săpun, şampon, detergent pentru vase, etc…Ne uităm la diplomele de pe pereţi, la casa sărăcăcioasă. Aflasem de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui că tatăl e persoană cu handicap, dar că familia nu îşi neglijează copiii. Şi suntem convinşi că toate lucrurile oferite vor fi apreciate cum se cuvine.

Copiii se uită uimiţi la Moş Crăciun care parcă nu mai termină să scoată din sac şi din pungi tot felul de “minunăţii”.  Parcă nu le vine să creadă că acesta le-a trecut pragul, în carne şi oase şi că le-a umplut casa cu lucruri la care nici nu visau… . Andrei, băieţelul cel mic, îl mângâie zâmbind. Nicoleta, fetiţa de 8 ani, a cărei încântare i se citeşte pe faţa palidă, se simte datoare să îl răsplătească cumva: “Moşule, nu vrei să-ţi spun o poezie?! Hai să îţi şi cânt un colind, dar nu ştiu încă decât prima strofă”. Şi moşul ascultă, zâmbeşte, şi din când în când, văzând bucuria celor mici la cele mai neînsemnate daruri, o umbră de tristeţe îi străbate chipul. Ajută pe cineva din sat la treburile gospodăriei, pentru un bănuţ. Nici fata cea mare nu e acasă…

“Moş Crăciun nu e o poveste. Este în fiecare dintre noi şi fiecare dintre noi poate împrăştia în jur magie. Trebuie doar să vrei”, a spus Moş Crăciun.

 

 

One thought on “Moş Crăciun a adus bucurie într-o familie cu cinci copii din Corni-Albeşti

  • 17 decembrie 2016 la 22:39
    Permalink

    Multe felicitări și respect pentru tine Mihaela. Ești omul din spatele multor lucruri, mulți copii au zâmbit pe unde ai călcat tu. Să-ți ajute Dumnezeu, cum ajuți și tu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.