Mită de 10.000 de lei, refuzată de doi tineri polițiști din Tutova

„În seara zilei de 05.01.2020 agenții de politie Tănase Fabian Mihai și Lăcrețeanu Vicent Costel de la Postul de Poliție Tutova, Secția de politie rurală nr 3 Bârlad, Inspectoratul de Poliție  Județean (IPJ) Vaslui, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în jurul orelor 20,15, au observat în parcarea de pe DE 581 două auto parcate spate în spate.
În urma verificărilor autoturismelor au găsit un nr de 7 500 pachete de țigări din Rep Moldova, imediat au solicitat sprijin colegilor de la Poliția Municipală Bârlad. Contrabandiștii au încercat să le ofere inițial 5000 de lei drept mită, iar ulterior 10000 de lei și bijuterii, dar agenții au refuzat.
În această cauză s-a procedat la indisponibilizarea celor 2 autoturisme, s-au confiscat pachetele de tigari și s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă. Totodată a fost sesizat procurorul si cu privire la aspectele săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Precizăm că agenții de poliție sunt încadrați în Ministerul Afacerilor Interne din sursă externă în anul 2017 și și-au dorit dintotdeauna să îmbrățișeze această profesie, unul dintre ei având un model chiar în familie.

Felicitări agenților de poliție Tănase Fabian Mihai și Lăcrețeanu Vicent Costel pentru modul cum au acționat și integritatea morală de care au dat dovadă!” se arată într-un comunicat emis de Corpul National al Politistilor