Mircea Gologan, investit oficial prefect al judeţului

Prezenţă  numeroasă  în această seară, la ceremonia de investire în funcţie a noului prefect al judeţului, Mircea Gologan. La festivitate au participat directorii serviciilor deconcentrate, angajaţii Prefecturii, Ciprian Trifan şi Vasile Mariciuc, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, dar şi fostul prefect Eduard Andrei Popica. 

Ceremonialul  s-a desfăşurat atipic, hotărârile de Guvern, cea de încetare a funcţiei de subprefect şi cea de numire în funcţia de prefect fiind făcute în cadrul unei videoconferinţe, în cadrul căreia au mai fost numiţi şi prefecţi sau subprefecţi din alte peste 20 de judeţe.

Noul prefect a depus jurământul de credinţă, iar  la final prim-ministrul Ludovic Orban le-a transmis noilor prefecţi instalaţi în funcţie  că sunt principalii responsabili pentru punerea în aplicare a programului de guvernare votat în Parlament odată cu învestirea Guvernului.

„Odată cu numirea în funcţie, vă asumaţi o răspundere extrem de mare faţă de cetăţenii judeţului în care veţi fi prefect, respectiv subprefect, pentru că funcţia de prefect trebuie să fie un model de acţiune pentru întreaga administraţie a judeţului pentru serviciile deconcentrate din judeţ. De asemenea, funcţia de prefect vă face principalul responsabil pentru punerea în aplicare a programului de guvernare care a fost votat de Parlamentul României odată cu învestirea Guvernului pe care îl conduc”, a declarat premierul la Palatul Victoria, în cadrul unei videoconferinţe cu noii prefecţi.

Şeful Executivului le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului în teritoriu „deschidere totală faţă de cetăţeni şi transparentizarea instituţiei prefectului şi tuturor serviciilor publice care-şi desfăşoară activitatea la nivelul judeţului”.

Mircea Gologan a mulţumit premierului  pentru încrederea pe care i-a oferit-o numindu-l în această funcţie şi a dat asigurări că îşi va desfăşura activitatea cu respectarea legii şi că îşi doreşte o bună colaborare cu toate instituţiile, fie că este vorba de Consiliul Judeţean, primării, instituţii deconcentrate, parlamentari sau mas-media.

Mircea gologan are 45 de ani şi este absolvent al Facultăţii deŞtiinţe Economice, secţia Finanţe-Bănci, şi al unui master în finanţe şi administraţia publică . A lucrat în sistem privat, ca economist,  inspector, iar din 1999 comisar superior la Garda Financiară Vaslui. În perioada iulie 2009-iulie 2011 a condus Garda Financiară Vaslui, pentru ca mai apoi, până în 2014 să lucreze ca inspector superior antifraudă la direcţia regională Suceava  a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Din 2014, Mircea Gologan a deţinut funcţia de subprefect, astfel încât nu îi este străin nimic din ce este specific activităţii derulate în Instituţia Prefecturii.