Mihail Vlasov la ieșirea din penitenciar: “Mă simt liber, dar agasat”

Avocatul ieșean Mihail Vlasov a părăsit, vineri după-amiază, Penitenciarul Vaslui, după ce judecătorii vasluieni au decis eliberarea sa condiționată. Întrebat cum a fost perioada de detenție, Vlasov le-a răspuns ziariștilor “Puteți proba!”.

El a declarat că acceptă să spună câteva cuvinte doar pentru faptul că ziariștii au stat mai multe ore și l-au așteptat în fața Penitenciarului Vaslui și a declarat că va merge acasă la Iași, acolo unde îl așteaptă familia. Vlasov a afirmat că se simte “liber”, dar “agasat” și întrebat despre ceea ce va face prima data în libertate, el a răspuns ironic: “Vă spun la revedere!”.

Judecătorii au respins contestațiile depuse de către procurori la decizia eliberării condiționate emisă de către Judecătoria Vaslui pe 20 septembrie. Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv în luna iunie a anului 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Inițial, Vlasov fusese condamnat în februarie de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu executare, însă Instanța supremă a admis apelul declarat de DNA și a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare. Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, imediat după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Ulterior, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, fiind acuzat de dare de mită, după ce a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituția Registrului Comerțului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiției în cea a Camerei de Comerț și Industrie a României, pe care Vlasov o conducea. În cel de-al doilea dosar, Mihail Vlasov a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani și 8 luni de închisoare. El a executat doi ani și trei luni în regim de detenție la Penitenciarul Vaslui, a stat o lună în arest preventiv și alte două luni în arest la domiciliu.

AGERPRES /(AS — autor: Loredana Ciobanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.