Microbuz căptușit cu țigări de contrabandă descoperit la Vama Albița

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 43.800 de țigarete ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse în spații special amenajate în tavanul unui microbuz condus de un cetățean român.

Acesta este cel de-al doilea caz înregistrat în acelaşi punct de frontieră, în interval de câteva ore, în care un bărbat a încercat să introducă ilegal în țară țigarete de contrabandă, ascunse în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz.

 În data de 31 ianuarie, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român I.D., în vârstă de 23 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă în spații special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului, cantitatea de 43.800 de țigarete (2.190 pachete), cu timbru de acciză R.Moldova.

Tânărul a declarat că nu ştia de existenţa ţigărilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar ţigările în valoare totală de 10.512 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Un caz similar s-a înregistrat în același punct de frontieră, câteva ore mai devreme, când echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 42.800 de țigarete, cu timbru de acciză R.Moldova, ascunse  tot în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz  condus de un cetățean român.

Și în acest caz, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.