Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Marş de conştientizare și sensibilizare pe problematica  autismului, la Bârlad - Ziarul de Vaslui

Marş de conştientizare și sensibilizare pe problematica  autismului, la Bârlad

Marți 2 aprilie, începînd cu ora 11:00, Asociația ”Bună Ziua Copii din România” și Fundația  Cristi’s Outreach România organizeaz , la Bârlad, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului un marş de conştientizare și sensibilizare pe problematica  autismului, sub motto-ul ”De unii singuri putem face atât de puțin,  împreună putem înfăptui atât de mult” (Hellen Keller). La manifestare sunt invitați să participe toți cei care doresc să își exprime susținerea față de problemele cu care se confruntă cei care sunt diagnosticați cu această boală și familiile lor. 

Participanții se vor întâlni în fața Primăriei Municipiului Bârlad, de unde vor porni către Grădina Publică, unde va avea loc un program artistic susținut de corul ”Voces Moldavie”, profesor coordonator Ignat Mihaela,  trupa de dans ”New style”, profesor coordonator Artene Nicoleta și zumba, profesor coordonator Hurdubai Alice.

La eveniment și-au anunțat participarea elevi însoțiți de cadrele didactice de la Colegiul Național ” Gheorghe Roșca Codreanu”, Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”,  Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 ”Clopoțel”, Școlile Gimnaziale ”Manolache Costache Epureanu”, George Tutoveanu”, ”Episcop Iacov Antonovici” și ”N.N. Tonitza”, precum și partenerii tradiționali ai celor două organizații- Primăria municipiului Bârlad, DGASPC Vaslui, Rotary Club Bârlad, Alona Restaurant, Elitte Gym by Alice și Media TV.

”Autismul nu se termina niciodată. Copii cu autism trebuie să facă față acestei tulburări în fiecare zi, nu numai pe 2 aprilie. Părinții lor la fel! În fiecare zi din an, copiii cu autism și părinții lor se luptă cu prejudecățile, cu crizele copiilor sau cele apărute în cadrul familiei.

Misiunea noastră este sa ajutăm un număr cât mai mare de copii și într-o măsura cât mai mare !

În zile precum cea de mâine, suportul dumneavoasră este foarte important și vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles motivul evenimentului nostru și veți alege să ne fiți alături.

Puteți susține copiii cu autism și familiile lor în fiecare zi!”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori.