Mărinimie din partea poliției: nu au mai aplicat amenzi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie

Poliţiştii vasluieni nu au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, în ultimele două zile, dar au continuat verificarea modului de respectare a măsurilor stabilite de ordonanţele militare în vigoare şi au dat doar avertismente, potrivit informărilor transmise de Instituţia Prefectului Vaslui.

‘În cursul zilei de 9 mai, peste 215 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, efective ale poliţiei locale şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în cazul a peste 115 persoane. De asemenea, peste 30 de societăţi comerciale au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă. În ultimele 24 de ore au fost verificate 90 de persoane şi peste 28 de societăţi comerciale. În decursul celor două zile nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea restricţiilor privind circulaţia’, menţionează sursa citată.

Amenzile date la nivelul judeţului Vaslui pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute de ordonanţele militare au scăzut de când CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

În cursul zilei de 6 mai, când Curtea Constituţională a stabilit că sancţiunile sunt neconstituţionale, poliţiştii vasluieni au dat amenzi în valoare de aproximativ 54.000 de lei, în ziua următoare cuantumul sancţiunilor a fost de 17.000 de lei, iar pe data de 8 mai poliţiştii au dat amenzi de doar 4.000 de lei, conform autorităţilor judeţene.