Localitatea Oțeleni are școală nouă

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, autoritățile din comuna Hoceni au inaugurat o școală nouă în localitatea Oțeleni. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a inspectorului general școlar, Cristiana Botan, a deputatului Irinel Stativă, a vicepreședintelui CJ Vaslui, Ciprian Trifan, și a inginerului Ioan Ciomaga, fiul al localității, care a sprijinit financiar la realizarea investiției și a cărui patron spiritual a devenit începând de astăzi, 28 mai.

„Acest moment unic mă bucură, mă emoționează, mă onorează, dar mă și obligă. Această cochetă școală, pe care cu mare satisfacție o privesc și care îmi poartă numele, sper și îmi doresc ca într-un viitor apropiat sau îndepărtat să auzim că s-au format pe băncile școlii persoane care vor reprezenta primăria, consiliul județean sau România în diverse activități cu care să ne mândrim noi, cei din comuna Hoceni”, a spus Ioan Ciomaga.

Școala de la Oțeleni este formată din trei săli de clasă, din care una pentru învățământul preșcolar și două pentru clasele primare, care sunt dotate cu mobilier școlar modern, table inteligente și videoproiectoare, iar toaletele au fost construite în interior.

„Cu toții știm că am avut o încercare nereușită de a repara școala, însă nu ne-am dat bătuți. Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Vaslui și al sponsorului, Viacons Rutier Huși, am reușit să modernizăm școala așa cum ne-am propus. Știm cu toții importanța unei școli în dezvoltarea comunității. Mai știm că am găsit o școală făcută de generațiile anterioare și suntem obligați să construim și să lăsăm o școală pentru generațiile viitoare. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au contribuit din plin la modernizarea școlii, având o școală model, așa cum găsim în mediul urban”, a precizat Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Școala a fost construită din fonduri de la Consiliul Județean și din donații ale firmei Viacons Rutier Huși. „Îl felicit pe Ion Ciomaga, care pornind de aici, de la vârsta școlarității sale, a ajuns un om în sensul adevărat, prin muncă, prin contribuția lui și prin inteligența lui. Ajunge să construiască școala din satul natal, de aici să construiască o grămadă de lucruri, să asfalteze 30 km de drum numai în această comună, iar lucrurile nu se vor opri aici, fiindcă există perspective pentru dezvoltarea comunitățile noastre pe mai departe. Când am ajuns la Hoceni prima dată nu exista nici un kilometru de drum asfaltat. Acum mergi pe asfalt până la Huși, la Stâna Costești, până la Murgeni sau Crețești. Semnele acestea reprezintă o bună gospodărire a comunității, iar pentru acest lucru trebuie să îi felicităm pe toți, de la primar, pentru eforturile făcute pentru o bună gospodărire a comunei, consilierii locali pentru că au înțeles acest lucru, pe dumneavoastră, pentru că ați susținut această echipă necondiționat, și pe executanții acestor investiții, care în multe cazuri au fost sponsori și donatori pentru realizarea unor lucruri frumoase în comună”, a conchis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Evenimentul de sfințire al școlii s-a finalizat cu un spectacol artistic, pe scena de pe terenul de sport evoluând copiii de la școlile din comună, pentru ca în final să susțină un recital grupul „Plăieșii” din R. Moldova.