Liberalii vasluieni încep “curăţenia” în partid

Reprezentanţii organizaţiilor liberale din judeţ s-au întrunit joi seara într-o şedinţă  a Comitetului Judeţean Executiv al PNL , pentru a dezbate  situaţia din consiliile locale Şuletea (unde viceprimarul şi-a dat demisia) şi Ghergheşti ( unde primarul a solicitat excluderea a trei consilieri locali PNL).

Discuţiile se pare că au fost destul de aprinse, dar, la final, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Vaslui, Nelu Tătaru, a declarat că s-a  validat un consilier de pe lista PNL Şuletea pentru postul de viceprimar, fiind rezolvată nemulţumirea primarului Ciprian Tamaş.

La Gherghesti, Comitetul Judeţean Executiv a decis că nu s-au îndeplinit toţi paşii pentru excluderea celor trei consilieri , iar procedura se va realiza, cel mai probabil, într-o viitoare şedinţă de Consiliu Local.

Trădări şi în  Consiliul Local Bârlad, unde s-a pierdut postul de viceprimar după ce unul din consilierii liberali a votat pentru candidatul propus de PSD.

Dumitru Boroş, primarul Bârladului, a declarat  că, deşi toate indiciile legate de această trădare duc către consilierul Toporaş, nu poate încă să confirme această supoziţie, nereuşind să discute cu consilierul în cauză.

Cei doi lideri ai PNL au făcut precizări şi în ceea ce priveşte modul de organizare al alegerilor, susţinând că până la sfărşitul lunii se va stabili un calendar al alegerilor, “care vor porni de jos în sus” şi se vor finaliza până cel târziu în luna iulie.

În ceea ce priveşte evenimentele majore de pe scena politică şi protestele din stradă, liderul PNL Vaslui a afirmat că  “sunt justificate, pentru că am asistat la dur la adresa democraţiei.  A fost “marţea neagră” pentru România. PNL a încercat să meargă pe proiecte reale, fără intenţia de a spune una şi de a face cu totul altceva. Aceste ordonanţe au scopul să salveze nişte oameni pentru ilegalităţile pe care le-au făcut. Noi nu vom ieşi în stradă, pentru că nu vrem să acaparăm mişcările de protest de acolo. Vom apăra statul de drept prin mijloacele pe care le avem dispoziţie ca partid politic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.