Joaca “de-a şoferul”, fatală unui copil de doi ani

Aseară, pe raza comunei Vetrișoaia, a avut loc un accident de circulație soldat cu decesul unui minor în vârstă de 2 ani și 6 luni, care se deplasa pe şosea cu o maşină de jucărie.

În seara de 1 mai, la ora 19.59, în timp ce un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Vetrișoaia, conducea un autoturism pe drumul județean 244 E, pe raza localităţii Vetrișoaia, având direcția de deplasare Huși către Fălciu, a fost surprins de apariţia pe partea carosabilă a unui minor în vârstă de 2 ani, din aceeași localitate, aflat pe un vehicul de jucărie, acroșându-l cu autoturismul.

În urma impactului minorul a suferit vătămări corporale, fiind transportat la Spitalul Municipal Huși. Urmare a leziunilor suferite, minorul a decedat.

La locul producerii accidentului s-au deplasat poliţişti rutieri care au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, poliţiştii rutieri urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul

Pentru a preveni implicarea copiilor dumneavosatră în accidente de circulaţie, POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

-Să circule numai pe trotuare !

-Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

-Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

-Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

-Să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi împreună locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.)!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.