Jandarmeria și Direcţia Silvică Vaslui, cu ochii pe hoții de lemn

În această perioadă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui, în colaborare cu  Direcţia Silvică Vaslui, execută o serie de acţiuni preventiv-reactive, în scopul prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Astfel, în ziua de 21.02.2018 în jurul orelor  08.40 , pe raza localităţii Păltiniș, comuna Băcești, jandarmii au depistat pe numitul C.V.L. de 35 de ani, din localitatea Oniceni, județul Neamț, care transporta cu un autocamion cu remorcă cantitatea de 25 m³ material lemnos, fără documente legale.                                                                                               Materialul lemnos, în cantitate de 25 m³, din speciile frasin, fag şi stejar, a fost ridicat în vederea confiscării, și predat Ocolului Silvic Băcești, cel în cauză fiind sancționat conform art 19.alin. 1. Lit b din legea 171/2010. Având în vedere amploarea pe care a luat-o la nivel naţional fenomenul defrişărilor şi tăierilor ilegale de arbori, jandarmii vasluieni vor acţiona pentru contracararea acestei categorii de fapte care au impact deosebit de grav asupra ecosistemului.

Jandarmii, în cooperare cu celelalte instituţii cu atribuții în domeniu, vor organiza patrule, filtre, acţiuni punctuale şi alte activități specifice pentru combaterea tăierilor, transportului şi comercializării ilegale de arbori, precum şi pentru depistarea şi tragerea la răspundere  a celor ce încalcă prevederile legale în domeniul silvic sau incidente acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.