“Invitaţie la primăvara mea!” – mărţişor liric la Biblioteca Judeţeană

Doamne, domnişoare, iubitorii de literatură şi cei ai muzicii de calitate sunt invitaţi astăzi, la ora 11.00, la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, unde va avea loc un recital de muzică şi poezie intitulat generic „Mărţişor liric” . Manifestarea este susţinută de poetul Mihai Apostu care va recita din ultimul sau volum de versuri şi de prof. Galina Parfeni care va încânta publicul cu piese celebre interpretate la pian.

“Primăvara, poezia poate fi un mărţişor, vara poate fi o floare, toamna, sigur este o frunză presată, iar iarna este un bulgare de zăpadă care se rostogoleşte frumos. De dată aceasta, poezia este mărţişorul meu pentru cei care vor participa la această manifestare”, ne-a spus Mihai Apostu.

Cu acest prilej, poetul îşi va lansa şi cel de-al nouălea volum de versuri, intitulat „Planeta între noi 2”, ce va fi prezentat de Petruş Andrei şi de Theodor Codreanu. „Cu acest volum, poetul Mihai Apostu descoperă încă o planetă, aceea aflată „între noi”, o planetă a simţirii romantice, a iubirii, a luminii: planetă a opta. (…) Tema dominantă a celor 77 de poeme este iubirea în toată complexitatea ei: dragostea faţă de părinţi, faţă de creaţia artistică, faţă de atlanţi şi lumea lor dispărută sub ape, şi, cu predilecţie, iubirea faţă de femeie în toate ipostazele: de mama, muză şi iubită”, a spus Petruş Andrei în prefaţă cărţii.

Aşadar, pentru o oră, astăzi sunteţi invitaţi „la primăvara” poetului Mihai Apostu, invitaţie pe care o regăsim şi în carte:
„Haideţi, veniţi, e loc destul la mine
Veniţi că să vedeţi cum florile-nfloresc!
Nu şovăiţi, eu cred că se cuvine
În primavara mea să vă poftesc.” (Invitaţie la primăvara mea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.