Incendiu la o fabrică vasluiană

Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, coordonate de inspectorul şef  au intervenit, în cursul acestei nopţi, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială care are  ca obiect de activitate fabricarea fibrelor si firelor sintetice.

În cursul acestei nopţii, la ora 01.26, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul comun  ISU –  SAJ anunţa producerea unui incendiu la o societate comercială din municipiul Vaslui, de pe strada Metalurgiei. În urma apelului primit şi a datelor furnizate de către apelant,  la faţa locului au fost direcţionate mai multe forţe şi mijloace de intervenţie: două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălţime, un FRAP şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

În momentul sosirii primelor echipaje la locul intervenţie s-a constat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul clădirii, la o maşină de uscare şi roluire a plasei din fibră de sticlă, cu posibilitate de propagare la celelalte instalaţii şi la întreaga clădire.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a realizat imediat dispozitivul de intervenţie, acţionându-se simultan cu stingerea incendiului şi pentru protejarea celorlalte instalaţii din interior. Flăcările au distrus instalaţia electric[ de forţă a utilajului şi au degradat instalaţia  de aer pentru acţionarea tambururilor,  precum şi hidroizolaţia de la partea superioară a utilajului.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de către un scurtcircuit la un conductor electric defect.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.