Imobil din cartierul “Țuguiata” salvat de pompierii militari bârlădeni

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu patru autospeciale și echipaje specializate, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o anexă gospodărească și o locuință din municipiul Bârlad, cartier Țuguiata II (strada Gladiolelor). Până la venirea echipajelor de intervenție, proprietarul locuinței s-a autoevacuat.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unui garaj și al unei anexe gospodărești, se extinsese la anvelopa termică a locuinței și exista riscul de propagare la întregul imobil, precum și la două case din apropiere (din cauza vântului).
Din garaj și din anexă au fost scoase cinci butelii încărcate cu GPL, o butelie încărcată cu gaz nobil și un compresor de aer. După mai bine de o oră de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Au ars garajul, anexa gospodărească și bunurile depozitate în interior, izolația exterioară a locuinței (pe o suprafață de circa 70 metri pătrați), patru ferestre și două uși.
S-au degradat circa 25 metri pătrați izolație, aproximativ 40 metri pătrați tencuială, o fereastră, o ușă, bunuri electrocasnice și diverse alte produse textile ori confecționate din material plastic.
A fost salvat restul imobilului, precum și cele două case învecinate.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unei sobe (fără acumulare de căldură) supraîncărcate și neizolate corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

One thought on “Imobil din cartierul “Țuguiata” salvat de pompierii militari bârlădeni

Comentariile sunt închise.