Ia și Sânzienele, teme de activități la Biblioteca Județeană

Vineri, 24 iunie 2022, a avut loc la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, activitatea de promovare a tradițiilor populare românești în rândul adolescenților,  ”𝑫𝒆 𝑺𝒂̂𝒏𝒛𝒊𝒆𝒏𝒆 𝒑𝒖𝒓𝒕𝒂̆𝒎 𝒊𝒆”, realizată de bibliotecarele Gina Păun și Florentina Ghețu de la Sala de împrumut la domiciliu pentru adulți.

Au participat elevi de la clasele a IX-a A și M de la Liceul „Ion Mincu” Vaslui, coordonați de doamna profesoară Lorena Toma și domnul profesor Vasile Ogrinji, de la același liceu.

Au fost realizate coronițe din flori de sânziene, au avut loc prezentări despre ie, despre sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorului și despre tradițiile respectate în această zi. Au cântat din folclorul popular românesc, elevele Cozaru Miruna-Gabriela și Cozaru Ana Maria de la Liceul „Ion Mincu” Vaslui și eleva Laura Pușcașu de la Ansamblul Folcloric „Floarea dorului”.

Cu același prilej, la Sala de împrumut la domiciliu pentru adulți a fost realizată expoziția tematică ”𝑳𝒂 𝒃𝒍𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑹𝒐𝒖𝒎𝒂𝒊𝒏𝒆”, iar pe pagina de facebook a instituției poate fi vizualizată o prezentare tematică realizată de bibliotecara Cristina Leon, de la Serviciul Proiecte și programe culturale, metodic, conservare și restaurare documente.