Hacker bârlădean, dat în urmărire internaţională, prins de poliţiştii vasluieni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia, pe numele unui bărbat in municipiul Bârlad, pentru comiterea unor infracțiuni de criminalitate informatică.

 La data de 2 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au depistat în municipiul Bârlad, un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate, urmărit internațional pentru criminalitate informatică.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni: participare la un grup criminal organizat, criminalitate informatică, falsificare de mijloace de plată, falsificare de acte oficiale și uz de acte oficiale falsificate pe teritoriul Italiei, Angliei, Germaniei și României.

Acesta este bănuit că, în perioada 2014-2016, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup organizat în scopul de a comite delicte de fabricare și deținere de carduri de credit false, delicte de fraudă informatică, delicte de furt și delicte de falsificare de documente.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași care a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat magistraților de la Curtea de Apel Iași în vederea emiterii mandatului şi demarării procedurilor de predare către autoritățile din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.