Grav accident rutier la Puşcaşi! Două persoane au decedat şi şase au fost rănite

Un bărbat de 41 de ani din Puşcaşi şi o femeie în vârstă de 55 de ani, din Laza,  au decedat, iar alte şase persoane (trei barbati, doua femei si un copil de 14 ani) au fost rănite, în urma unui grav accident rutier petrecut in aceasta seara , pe DN 2F, pe raza comunei Puşcaşi. Numarul mare al victimelor a determinat declansarea  uni Planul Roşu de Intervenţie, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

S-a intervenit cu şapte autospeciale, dintre care o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, trei ambulante, o autospecială de transport personal şi victime multiple, precum şi două ambulanţe tip B aparţinând SAJ Vaslui.

„La faţa locului au fost găsite opt victime, dintre care două aflate în stop cardio-respirator. Şase victime, între care şi un minor în vârstă de 14 ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, victimele prezentând multiple traumatisme. Două dintre victime, cele aflate în stop cardio-respirator, au fost resuscitate la faţa locului. Din nefericire, niciuna dintre aceste persoane nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii declarând decesul acestora. ISU Vaslui a intervenit cu doi ofițeri și 16 subofițeri. Intervenția a fost condusă de inspectorul șef al ISUJ Vaslui, col. Mihai Ciprian Mitrea”, a declarat Marius Stanciu, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui.

Potrivit reprezentantilor IPJ, barbatul care si-a pierdut viata conducea unul din autoturisme, in timp ce a doua persoana decedata era pasager in al doilea autoturism.  La spital au mai fost transportati patru barbati.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul, în cauză fiind deschise dosare penale pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În data de 3 martie , la ora 16.50, pe drumul naţional DN2F la km 74+350 metri, în zona intersecţiei cu drumul comunal DC 91, pe raza localităţii Puşcaşi, judeţul Vaslui, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma accidentului, 2 persoane și-au pierdut viaţa, iar alte 6 au fost vătămate.

Autoturismul nr. 1 (înmatriculat în Vaslui) se deplasa pe DN 2F, din direcția Vaslui spre Bacău, fiind condus de un bărbat de 49 de ani, din Pungeşti, judeţul Vaslui. În autoturism,  pe locul pasagerului din faţă se afla un minor de 14 ani, din Laza, judeţul Vaslui, iar pe locurile din spate, trei femei, toate din localitatea Laza, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani. Conducătorul auto nu consumase băuturi alcoolice.

Autoturismul nr. 2 (înmatriculat în Vaslui) se deplasa pe drumul comunal DC 91, din direcția Puscaşi spre Vaslui, fiind condus de un bărbat de 41 de ani, din Puşcaşi, judeţul Vaslui. În auto se mai aflau pe locul pasagerului din faţă un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Puşcaşi, iar pe bancheta din spate, un bărbat de 38 de ani, din aceeaşi localitate.

În ceea ce priveşte dinamica producerii accidentului, din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că autoturismul nr. 1 a efectuat o manevră de depăşire a unei autofurgonete (ce se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers), în zona de acţiune a indicatorului „Depăşire interzisă”, ocazie cu care a acroşat autoturismul nr. 2 care pătrunsese pe DN 2F, de pe drumul comunal DC91, deplasându-se pe direcţia Puşcaşi spre Vaslui. Impactul a fost frontal.

În urma accidentului, atât un pasager din autoturismul nr. 1 (femeie de 55 de ani) cât şi conducătorul autoturismului nr. 2 şi-au pierdut viaţa. Cauza exactă de producere a evenimentului rutier va fi stabilită odată cu finalizarea cercetărilor în cauză.” au declarat reprezentanții IPJ Vaslui