(Galerie foto) Vasluiul revine la viață! Serbarea Florilor a dat startul revenirii la normalitate

Culoare, viață, vitalitate! Serbarea florilor deschisă astăzi în Centrul Civic al municipiului Vaslui dă startul revenirii la o normalitate după care am tânjit cu toții în ultimul an. Varietatea plantelor expuse și explozia de culori din centrul orașului au făcut ca, încă din prima zi, vasluienii să vină în număr mare la expoziția cu vânzare, organizată de Primăria Vaslui. Oamenii s-au bucurat de frumusețea florilor și plantelor expuse, iar mulți au ales să mute câte puțin din culorile primăverii și în casele sau grădinile lor.

”Această manifestare este un pas spre revenirea la normalitate, pentru că,  din ceea ce am trăit în ultimii ani, 2020 a fost cea mai grea perioadă. Spun asta şi ca primar şi ca cetăţean. Ne dorim o revenire la normalitate, ne dorim ca activităţile să fie vizibile, iar lumea să participe. Oriunde am mers, oamenii îmi solicitau revenirea cu activităţile obişnuite, astfel încât piaţa, strada, Centrul Civic, Parcul Copou să fie animate de voie bună”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Serbarea florilor se întinde pe o perioadă de trei zile, iar din programul acestora nu lipsesc momentele artistice. Rareș Trufea, finalistul de la “Românii au talent”, va susține, de la ora 18:30 un recital la pian, iar de la ora 19:00 pe scena din Parcul Copou va urca Orchestra “Rapsodia Vasluiului”, dirijată de Cristian Năstase.

Sâmbătă, pe scenă vor urca membrii Ansamblului folcloric “Floarea dorului”, coordonat de prof. Adrian Călin, Grupul “Domisong”, coordonat de prof. Carmen Trufia și Fanfara Trufia.

Duminică, pe scena din centrul orașului vor urca Grupul Raindrops (coord. Elvis Chiperi), Grupul Style (coord. de prof. Alis Vârlănuță), elevii de la Palatul Copiilor, coordonați de prof. Anușca Doglan Elena vor prezennta fantezii coregrafice și dans popular stilizat, iar  Orchestra “Rapsodia Vasluiului” va încânta publicul cu melodii populare.