Fratele viceprimăriței de Bârlad, numit purtător de cuvânt la Prefectură

Dorin Ionuț Vintilă, fratele Anei-Maria Vintilă- viceprimar de Bârlad, este noul purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

Absolvent al Liceului Al. I. Cuza, Bârlad, Promoţia 1998, acesta a lucrat  timp de doi ca operator la Mega TV Bârlad, încă un an la S.C. CONY-SAT S.A. și aproape doi ani ca operator pe calculator la Doreveco. În 2009 a  absolvit Fizică-Informatică la Facultatea de Fizică, din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza ” Iași.

Din CV-ul său am mai spicuit 6 ani ca programator la Rulmenți SA, alți trei la institutul de sondaje GFC, iar din 2019, ”Local Assistant for a Romanian Member of the European Parliament la European Parliament”, după cum scrie pe pagina sa de facebook.  În traducere, consilier la cabinetul unui europarlamentar.

Politic, Dorin Vintilă este membru fondator al filialei județene USR Vaslui și a fost unul dintre candidații înscriși în cursa internă a USR pentru alegerile europarlamentare.

Ieri, prefectul a numit și directorul de cancelarie, în persoana lui Alin Moldoveanu, membru PLUS, pe care vasluienii l-au mai văzut și pe lista candidaților la Consiliul Local, la Consiliul Județean, dar și la Parlament. Nu a fost să fie, astfel încâ acesta va deține funcția de director de cabinet pe toată durata mandatului prefectului.

Directorul de cabinet al prefectului este de profesie technician dentar, cu master în științe politice. A  lucrat 10 ani în Torino, iar în ultima perioadă a fost reprezentantul unor firme din domeniul medical în zona Moldovei. (Mihaela Zărnescu)