FOTO Mașini de lux furate din Franța și Germania, depistate la Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit două autoturisme marca Toyota, ambele transportate pe o platformă, declarate furate de autorităţile din Germania.  

La sfârşitul săptămânii trecute, în baza informațiilor deţinute de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi s-a desfășurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate.

Astfel,  în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, F.M., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, la volanul unui microbuz marca Mercedes Sprinter, care avea atașat o platformă pe care transporta două autoturisme marca Toyota, unul Lexus fabricat în anul 2016, cel de al doilea RAV4 fabricat în anul 2017.  Bărbatul era însoţit de fraţii V.G şi V.V., ambii cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 46, respectiv 30 de ani, proprietarii celor două autoturisme transportate pe platformă.

Deoarece polițiștii de frontieră aveau suspiciuni privind provenienţa celor două autoturisme marca Toyota, au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că cele două mijloace de transport figurează în bazele de date ca fiind declarate bunuri căutate pentru confiscare de autoritățile din Germania, din luna aprilie, respectiv luna mai a.c.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar cele două autoturisme marca Toyota, în valoare totală de aproximativ 264.000 de lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, P.I., cu cetăţenie română şi R. Moldova,  în vârstă de 35 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, an de fabricaţie 2011.

 Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, s-a efectuat verificări suplimentare, şi s-a constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din  Franţa.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în urmă cu mai mulţi ani, plătind suma de 9.500 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 35.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.