Fără permis, fără acte valabile, dar cu băutura în cap

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui încălcând prevederile legale în vigoare.

La data  de  19  februarie, ora 17:30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca  au depistat în trafic, pe raza satului Vîltotești, comuna Viișoara, județul Vaslui, un autoturism înmatriculat în județul Galați, al cărui conducător, un bărbat de 22 de ani din localitate, nu deținea permis de conduce pentru nicio categorie. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto expirate din anul 2019.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de  ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Conducătorul autoturismului a mai fost sancționat contravențional iar complementar, a fost dispusă măsura reținerii plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare.

 **

         În aceeași zi, ora 21:35, polițiștii Poliției Orașului Murgeni au depistat în trafic, pe drumul județean DJ 244B (pe raza localității Murgeni, județul Vaslui), un autoturism  înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea permis de conduce pentru nicio categorie.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, din Popeni, comuna Găgești, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în această situație, în urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din anul 2019 și nu avea eliberată asigurarea de răspundere civilă auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de  ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.