Exercițiu ISU la Catedrala Episcopală de la Huși

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui a organizat şi desfăşurat marți, 28 noiembrie, un exerciţiu cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în cazul producerii unui incendiu la Catedrala Episcopală de la Huși, chilii și blocul alimentar.

În cadrul aceluiași exercițiu s-a mai intervenit pentru scoaterea unei persoane intoxicate cu monoxid de carbon dintr-un beci al Epicopiei, precum și scoaterea altei persoane de sub dărâmături din zona de depozitare.
Totodată, pompierii vasluieni au acționat pentru scoaterea unei persoane încarcerate într-un autoturism implicat într-un accident de circulație. 

”Scopurile principale urmărite ale exerciţiului au fost verificarea capacităţii de intervenţie, a timpului de răspuns şi a modului de intervenţie în cazul unui incendiu la obiective de cult, antrenarea echipelor de căutare-salvare în modul de executare a intervenţiei în cadrul situaţiilor specifice, antrenarea servanţilor în condiţii de efort prelungit, în condiţii de pericol iminent, în portul mijloacelor de protecţie individuală”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA, prezent la exercițiu, în calitate de șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
În cadrul acţiunii, alături de echipaje ale IJSU Vaslui au mai participat forțe ale Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, polițiști de frontieră, militari de la UM Huși, ai Centrului Militar, cadre ale Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui şi voluntari ai Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Huși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.