Episcopia Huşilor va distribui în parohiile din judeţul Vaslui broşura informativă legată de vaccinare

Episcopia Huşilor va distribui în parohiile din judeţul Vaslui broşura informativă “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România – Gratuită, Voluntară, Sigură”, urmând ca reprezentanţii personalului clerical şi neclerical să se decidă cu privire la eventuala administrare a vaccinului.

“Episcopia Huşilor a primit broşura informativă cu titlul: “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România – Gratuită, Voluntară, Sigură”, care este documentul oficial al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Vom transmite această broşură informativă către personalul clerical şi neclerical, astfel încât ei să aibă acces la informaţiile şi clarificările oferite de specialişti, pentru a putea decide în cunoştinţă de cauză dacă doresc să se vaccineze. Nu avem calificarea şi nici autoritatea de a oferi un alt tip de informaţii credibile, de natură medicală, ştiinţifică, în această speţă, aceasta fiind exclusiv misiunea specialiştilor în domeniu şi a cadrelor medicale, singurele care se pot exprima în cunoştinţă de cauză, şi deci, convingător”, au transmis, luni, reprezentanţii Episcopiei Huşilor.

Aceştia au precizat, totodată, că opţiunea pentru vaccinare rămâne “o decizie din sfera vieţii personale, în urma informării din surse sigure, credibile, validate instituţional”. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu)