Eliberarea tuturor titlurilor de proprietate, prioritate pentru Iulian Mihail Bîca, locul 1 la Senat pe lista PNL

Una din prioritățile candidatului PNL Vaslui,  Iulian Mihail Bîca, aflat pe primul loc pe lista pentru Senat este legată de rezolvarea problemelor legate de eliberarea titlurilor de proprietate. Acesta și-a propus ca odată ajuns senator, să susțină și să promoveze modificări legislative care să  clarifice unele prevederi actuale, interpretabile de către membrii comisiilor din teritoriu.

”Deși legea fondului funciar a fost adoptată încă din anul 1991, nici până în prezent nu a fost rezolvată problema eliberării titlurilor de proprietate.

În cei 15 ani în decursul cărora am întocmit expertize tehnice judiciare, la solicitarea instanței, am constatat că cele mai multe probleme erau generate de modul în care reprezentanții comisiilor locale de fond funciar și cei ai comisiilor județene, înțeleg să interpreteze și să aplice dispozițiile legii.

Ca membru PNL, mi-am propus să susțin și să promovez în Parlamentul României acele modificări legislative menite să elimine posibilitatea de interpretare a textului de lege de către reprezentanții comisiilor din teritoriu.

Activitatea de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate, alături de cadastrarea teritoriului, trebuie să fie o preocupare constantă a legislativului. Acesta este chemat acum să asigure un cadru clar, fără echivoc, pus în slujba cetățeanului, pentru că recunoașterea proprietății reprezintă o garanție a statului de drept”, a afirmat Iulian Mihail Bîca.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALÃ, COMANDAT DE PNL VASLUI Și REALIZAT DE SC REAL4MEDIA SRL. COD MANDATAR: 21200025.