Dumitru Buzatu: “ne-am propus să obţinem jumătate plus unul din voturi”

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că îşi propune ca organizaţia pe care o conduce să obţină jumătate plus unul din voturile cetăţenilor prezenţi la urne la alegerile europarlamentare.

Liderul PSD a afirmat că în această perioadă au loc pregătirile de precampanie, au fost mobilizate organizaţiile locale, fiind stabiliţi responsabilii pe cele mai importante direcţii de acţiune pentru campania electorală.

“Ca întotdeauna în ultimii ani, ne-am propus să obţinem jumătate plus unul din voturi. Eu cred că aceasta este o propunere rezonabilă pentru liderii oricărui partid, să-şi dorească să obţină majoritatea voturilor. Nu poţi să-ţi propui să pierzi din capul locului şi după aceea să cauţi tot felul de explicaţii. Ca tactică, avem în vedere o campanie pas cu pas, în toate localităţile din judeţ, o campanie în care să le explicăm oamenilor importanţa acestor alegeri, atât pentru configuraţia Parlamentului European, cât şi în perspectiva viitoarelor alegeri, prezidenţiale şi locale”, a declarat, pentru AGERPRES, Dumitru Buzatu.

Preşedintele PSD a spus că printr-o acţiune combinată a partidelor politice s-ar putea determina un grad mai mare de participare la vot.

Referitor la organizarea referendumului odată cu scrutinul pentru Parlamentul European, Dumitru Buzatu a afirmat că aceasta este “manevră de prostire a cetăţenilor”, prin care preşedintele Klaus Iohannis încearcă pe de o parte să-şi constituie o platformă electorală mai bună pentru alegerile prezidenţiale, iar pe de altă parte printr-un artificiu, să-i facă să câştige mai multe locuri pe cei din partidul care îl susţine pe actualul preşedinte. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu