Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană Vaslui, sub semnătura poetelor Daniela Oatu și Lina Codreanu

Marți, 07 iunie, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, a găzduit o dublă lansare de carte: ”?̂???? ?̂? ??????̆” de ??????? ???? și ”?????? ?? ??? ????” de ???? ????????.

Alături de colegi, prieteni și iubitori ai cuvântului scris, la lansare au participat Gelu Bichineț – directorul Bibliotecii Județene, scriitorul Aurel Ștefanachi – directorul editurii Tipo Moldova, scriitorul Petruș Andrei  și poetul Mihai Apostu. 

Despre volumele de versuri semnate de cele două erudite scriitoare, au vorbit invitații prezenți, dar și câțiva dintre participanți: prof. Nicolae Ionescu, prof. Gheorghe Cârjă, prof. Sorin Popoiu, dr. Valeriu Lupu. Activitatea a fost completată cu momente muzicale la pian susținute de elevii Lucas Albu și Tudor Călin Poiană,  îndrumați de  prof. Galina Parfeni.

”În paginile volumului ”Înger în derivă” găsim sensibilitatea aparte a unei femei care chiar știe ce vrea de la viață, a unei femei care a știut întodeauna să prețuiască frumosul, cu o sensibilitate aparte a avut curajul să pună pe hârtie ceea ce a simțit și, mai mult decât atât, chiar dacă are emoții câteodatâ, are curajul de a aduce în fața publicului rodul muncii sale. N-am considerat-o niciodată o ”Femeie în derivă”, pentru că Daniela Oatu este un professor de marcă de la Școala nr 5 Vaslui, un om pe picioarele lui, care și-a înțeles foarte bine menirea de dascăl, de soție și, nu în ultimul rând, și-a înțeles menirea de creator. Nu face compromisuri și chiar dacă, aparent, pare o fire ce poate fi îndoită de vânt, nu este așa! Daniela este ca o floare care se pleacă în bătaia vântului, dar care nu se pleacă. Daniela este o rezistentă, un om care a muncit pentru fiecare realizare din viața sa și, pentru acest lucru, eu nu pot decât să îi mulțumesc și să îi doresc să rămână la fel de viguroasă”, a spus prof. Gelu Voicu Bichineț despre poeta Daniela Oatu.

Cuvinte la fel de frumoase s-au rostit și la adresa poetei Lina Codreanu.

”Poeziile Linei Codreanu dovedesc o bună cunoaștere a tehnicii modern a versului, a sufletului omenesc,  dar și a fenomenului cultural.”, a afirmat Petruș Andrei. Pe rând, cele două poete  s-au confesat celor prezenți în sală, mărturisind care au fost sentimentele care au stat la baza versurilor din volumele publicate și le-au mulțumit celor prezenți în sală, dar și organizatorilor.