Două grupări de traficanți de droguri din județele Vaslui și Iași, destructurate

Două grupări infracționale care efectuau trafic de droguri în județe din zona Moldovei au fost destructurate, marți, în urma unor acțiuni ale procurorilor DIICOT și polițiștilor de la combaterea criminalității organizate.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cele două grupuri infracționale organizate erau specializate în traficul de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În primul dosar, procurorii și polițiștii au efectuat 32 de percheziții domiciliare în localitățile Iași, Bârlad și Podu Iloaiei, în urma descinderilor fiind conduse la audieri 40 de persoane.

“În perioada iulie 2016 — martie 2017, procurorii DIICOT Iași au documentat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat care a acționat în această perioadă, precum și anterior acestei perioade, prin aprovizionarea și comercializarea unor cantități deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal, cât și sub formă de substanță pulverulentă), precum și droguri de risc, pe piețele ilicite de pe raza județelor Iași și Vaslui”, se precizează în comunicat.

În urma cercetărilor a rezultat că produsele etnobotanice și drogurile ar fi fost fabricate de membrii grupării sau achiziționate din mediul online, din România sau din state membre ale Uniunii Europene.

În al doilea dosar, instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT, au fost efectuate patru percheziții domiciliare în municipiile Bacău și Piatra Neamț.

“Procurorii DIICOT Bacău efectuează cercetări față de un grup infracțional organizat care, începând cu luna octombrie 2015, a comercializat droguri de risc și produse cu efecte psihoactive mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău și Piatra Neamț. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a reținut că drogurile și substanțele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea ‘indoor’ a plantelor de cannabis de către dealerii locali”, se mai arată în comunicat.

După finalizarea descinderilor, la sediul Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT au fost conduse șase persoane care urmează să fie audiate. Acțiunile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.