Doi bărbați din Bârlad s-au ales cu dosar penal, după ce au fost prinși vânzând petarde

În urma activităților desfășurate în cadrul acțiunii „Foc de Artificii”, polițiștii au întocmit dosare penale persoanelor care nu au respectat prevederile legale care reglementează operațiunile cu articolele pirotehnice.

T. Ionel, în vârstă de 51 ani, din municipiul Bârlad a fost depistat de polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad, în fața unui magazin aflat pe strada Republicii, în timp ce comercializa fără drept petarde. Asupra acestuia au fost găsite 50 cutii cu 2.860 petarde, bunuri care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În Piața Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad și Poliției Locale Bârlad l-au depistat pe C. Ionuț, de 21 ani, domiciliat în comuna Banca, care deținea fără drept 1.400 petarde, obiecte pirotehnice interzise a fi deţinute şi comercializate de către persoane fizice neautorizate. Tânărul este cercetat pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Reamintim faptul că prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2016/2017. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

 

Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

 

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.