,,Din inimă pentru tine”, la Grădinița cu PP nr. 17 Vaslui

Astăzi,la  Grădinița cu PP nr. 17 Vaslui s-a desfășurat ce-a de-a doua etapă, faza județeană, a concursului de pictură/desen și colaj ,,Din inimă pentru tine”. În cadrul acestuia, organizatorii au organizat o expoziție cu lucrările artistice înscrise în concurs și au premiat preșcolarii și elevii din clasele primare care le-au realizat. 

”Aflat la cea dintâi ediție, concursul face parte din Proiectul educaţional județean ,,Din inimă pentru tine’’.se adresează preșcolarilor şi şcolarilor din clasele I- IV din județ și are ca temă chipul mamei. Orice copil vede în mama lui o ființă măreață, puternică, o sfântă, o fire blândă, o zână care a coborât din tărâmul basmelor pentru a-i fi alături mereu. Acesta este motivul pentru care am inițiat acest concurs, prin care să oferim posibilitatea preșcolarilor și elevilor din ciclul primar să-și manifeste dragostea și admirația față de cea care le-a dat viață. Obiectivele nostre constau în  cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor; participarea lor la activităţile de pregătire la activităţile de creaţie artistico-plastice;  descoperirea, dezvoltarea şi promovarea aptitudinilor plastice și valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea educaţiei artistico-plastice”, ne-a precizat prof. Gina Nane, directorul Grădiniței cu PP nr. 17 Vaslui, coordonator al proiectului alături de colega sa, prof Gabriela Grosu și de inspectotul de educație timpurie din cadrul ISJ Vaslui, prof. Zoica Popescu.

Proiectul s-a desfășurat  pe două secțiuni, prima de pictură/desen și a doua de colaj. Parteneri în derularea acestuia au fost  Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Primăria Vaslui, Grădinița cu PP nr. 9 Vaslui, Grădinița cu PP nr 8 Vaslui, Grădinița cu PP nr. 11 Bărlad, Școala Gimnazială ” Ștefan cel Mare” Vaslui, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din comuna Ștefan cel Mare, CJRAE Vaslui, CCD Vaslui și Biblioteca Județeană ”N.M. Spătarul” Vaslui .

Micuții din unitățile școlare au primit tema cu drag, s-au pus pe lucru, iar creațiile lor au fost expuse și premiate chiar de ziua mamei. Căștigători au fost declarați toți participanții, care au fost recompensați cu diplome, dar și mamele acestora, care, de ziua lor, au primit încă o dovadă de dragoste. (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.