Descinderi în forță la Vaslui. Procurorii DIICOT au anihilat o rețea de contrabandiști

În această dimineaţă, poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., au destructurat un grup infracţional organizat, bănuit de contrabandă cu ţigări. Peste 16.000 de ţigarete şi 95.000 de lei au fost ridicate de la membrii grupării.

La data de 2 august a.c., poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Vaslui au efectuat 19  percheziţii, dintre care 11 la domiciliile unor persoane, 6 la societăți comerciale și 2 la instituții publice, din judeţul Vaslui, în scopul destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2013 –  2016, pe raza județului Vaslui, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop desfăşurarea de activităţi de primire, deţinere, transportare şi ulterior, de vânzare de ţigări, aduse din Republica Moldova, membrii grupului cunoscând că acestea provin din contrabandă.

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate 16.220 ţigarete provenite de contrabandă şi suma de 95.000 lei. Astăzi, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.  8 persoane, în vederea audierii şi a dispunerii măsurilor legale.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, lucrători ai Direcției Generale Anticorupție şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.