Deputatul PMP, Corneliu Bichineţ, va monitoriza activitatea Guvernului în domeniul mediului şi echilibrului ecologic

O delegaţie a PMP Vaslui, condusă de deputatul Corneliu Bichineţ, a fost prezentă vineri, 3 martie, la Braşov, la şedinţa Colegiului Național al Partidului Mişcarea Populară (PMP).  Validarea regulamentul intern  de organizare şi funcţionare, constituirea Ligii Aleşilor Locali, stabilirea datei de 21 octombrie pentru desfăşurarea Congresului pentru alegerile interne în PMP, numirea coordonatorilor pentru cele opt regiuni ale României şi stabilirea conducerii departamentelor de specialitate care au ca sarcină să monitorizeze activitatea Guvernului, au fost punctele importante ale agendei acestei întâlniri. Lui Corneliu Bichineţ, preşedinte al  organizaţiilor judeţene PMP Vaslui şi Piatra Neamţ, i-a fost încredinţată conducerea Departamentului pentru mediu, ape şi echilibru ecologic.

La şedinţa Colegiului Naţional PMP, judeţul Vaslui a fost reprezentat de deputatul Corneliu Bichineţ – preşedintele Organizaţiei Judeţene, de Maricel Gangu – preşedintele Organizaţiei Municipale PMP Vaslui, de Laurenţiu Creţu – secretar general adjunct al Organizaţiei Judeţene PMP Vaslui şi de Bogdan Trifan – preşedintele Organizaţiei Municipale PMP Huşi.

Cea mai importantă decizie a vizat stabilirea date de 21 octombrie, pentru desfăşurarea congresului pentru alegeri al Partidului Mişcarea Populară.
“A fost o şedinţa a Colegiului Naţional foarte importantă. Practic, Partidul Mişcarea Populară îşi da startul în ceea ce înseamnă alegerile interne. În acest sens, s-a validat regulamentul de organizare şi funcţionare atât de necesar pentru a face alegerile în perioada imediat următoare. Chiar începând din acest moment, la nivelul organizaţiilor judeţene se pot face alegeri în PMP. De asemenea, s-a constituit Liga Aleşilor Locali şi ne pregătim pentru un prim congres al acestei ligi, care se va desfăşura în 24 iunie 2017, probabil la Bucureşti, iar în ultimul trimestru al anului, în ziua de 21 octombrie s-a stabilit dată Congresului pentru alegerile interne în PMP, care se va desfăşura cu siguranţă în Bucureşti”, a declarat, după şedinţa Colegiului Naţional, Valeriu Steriu, preşedinte executiv al PMP.
Preşedintele PMP Traian Băsescu a analizat, cu ocazia Colegiului Naţional al PMP, cele cinci variante pentru viitorul Uniunii Europene, prezentate de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker
Cele cinci variante sunt cuprinse într-un document, numit “Cartea Albă”, care analizează modul în care Europa se poate schimbă în următorii 10 ani. La şedinţa Colegiului Naţional au fost numiţi coordonatorii celor opt regiuni ale României şi a fost stabilită conducerea departamentelor de specialitate — cei care, începând de vineri au sarcina să monitorizeze activitatea Guvernului, să propună proiectele de legi, de interpelări, de întrebări pe care le pot formulă reprezentanţii PMP în Parlament.
Filiala PMP Vaslui alături de filialele din judeţel Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, va face parte din ,,regiunea Nord-Est” şi va fi coordonată de Petru Movilă, deputat PMP de Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.