Culorile și veselia copilăriei au transformat Parcul Copou într-un tărâm de poveste (galerie foto)

Despre copilărie și copii a fost vorba pe tot parcursul zilei de duminică, 6 iunie, în Parcul Copou, acolo unde, în sfârșit, vremea a permis desfășurarea activităților dedicate Zilei Copilului. Instituțiile administrative și culturaleau organizat evenimente menite să îi atragă pe cei mici, de la care nu au lipsit baloanele, muzica și voia bună. Expoziţii de artă plastică, concursuri,  recitaluri şi spectacole pentru copii, jocuri interactive,  desene pe asfalt, facepainting, ateliere de creaţie, de dans şi pictură, acestea sunt doar o parte de bucuriile unei zile oferite copiilor. Iar aceștia, însoțiți de părinți sau cadre didactice, au profitat din plin de tot ce li s-a oferit.

În acest an, tradiționalul Târg de Jucării, s-a desfășurat pe alte coordonate, condițiile epidemiologice nepermițând schimbul tradițional de jucării.  Astfel, manifestarea organizată de Consiliul Județean prin Centrul Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui în parteneriat cu  Primăria Vasluia primit o nouă denumire, ”Colorează-mă, copilărie!”, iar tema principală a activităților desfășurate a fost desenul. Fie că au desenat pe asfalt sau șevalet, fie că au colorat jucării sau linguri din lemn, implicarea celor mici a fost maximă și nimeni nu a plecat acasă nerăsplătit.

Voluntari, animatori, actrița Mihaela Chiriac și interpreta Manuela Pelenouă au dat tonul distracției, invitând copiii la dans, pentru ca după-amiază  să predea ștafeta micilor și talentaților copii ai Asociației DOMISONG, coordonați de prof. Carmen Trufia și membrilor trupei de teatru de păpuși al  Centrului Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos.

Nu a lipsit nici în acest an standul de donații, unde copiii au donat jucării și rechizite școlare, în cadrul campaniei ”Colorează-le copilăria!” organizată  în parteneriat cu asociațiile umanitare ”Nu ețti singur” și ”Empatic”. De această dată, donațiile vor ajunge la o grădiniță din comuna Buda.

”Suntem, ca de fiecare dată, bucuroși că putem fi alături de copii, părinți, cadre didactice. Cei mici sunt sursa noastră zilnică de bucurie, de energie, de speranță, iar noi suntem recunoscători că ni se oferă această oportunitate, de a le putea oferi activități distractive, culturale sau educative, activități în cadrul cărora ne răsplătesc cu bucuria lor. Cu această ocazie am denumit una din aleile Parcului Copou ”Aleea Copilăriei”, dar nu ne oprim aici, pentru că facem demersuri ca în zona în care erau serele să amenajăm spații de joacă speciale, moderne și inedite, astfel încât Parcul Copou să devină o atracție irezistibilă pentru toți copiii din oraș”,  ne- a spus primarul Vasile Pavăl, prezent în mijlocul copiilor, alături de cei doi viceprimari: Lucian Braniște și Cătălin Mândru.

”Sper ca acest eveniment să fie un prim pas către o normalitate pe care ne-o dorim cu toții. În agenda noastră avem multe evenimente culturale și sper să le putem organiza. Le mulțumim tuturor celor care astăzi au fost alături de noi și ne-au arătat că eforturile echipei noastre, de a oferi evenimente culturale de calitate, au impactul dorit”, ne-a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.